Bizi takip edin!

GENEL

Türk bayrağını deniz yoluyla Samsun’a taşıyan Dragon Botu Kastamonu’ya ulaştı

Türk bayrağını deniz yoluyla “19 günde 19 Mayıs 2019” etkinliği kapsamında Samsun’a ulaştırmak üzere yola çıkan 15 kişilik Dragon Bot Ekibi, ulaştıkları Kastamonu’da coşku ile karşılandı. 

Kastamonu / Genel

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılı onuruna düzenlenen “19 günde 19 Mayıs 2019” etkinliği kapsamında Türk bayrağını deniz yoluyla Samsun’a ulaştırmak üzere yola çıkan 15 kişilik Dragon Bot Ekibi, Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaştı. İstanbul’dan devraldıkları Türk bayrağını Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop sahillerinden 19 gün boyunca kürek çekerek Samsun’a götürmek üzere yola çıkan Dragon Bot Ekibi, ilçe protokolü ve vatandaşlarınca karşılandı.

Düzenlenen törende konuşan Cide Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, “19 Mayıs 1919, bir toplumun esaret altında kalmaktan kurtaran Türk milletinin ulus olmaya yönelik algısını değiştiren yarınlarını aydınlatan çağdaş ve uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk ulusunun cumhuriyete dayalı reformlara atılmış ilk adımlarıdır. Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek kişilikli bir şekilde yarınlara hazırlayan uluslar geleceğe güvenle bakabilirler. Millet olmak, paylaşmak, sevgiyi çoğaltmak, acıyı azaltmak için millet olmak demektir. Bugün 100. yılımızı kutladığımız milli mücadelede bu duyguları yürekten paylaşan dedelerimizin, ninelerimizin azmiyle zafere ulaştı. Yolunuz açık olsun diyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü ve Dragon Bot Ekibinin Antrenörü Zafer Benli de “Bizler arkadaşlarımızla birlikte 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıl anısına İstanbul Valimizden Türk bayrağını alıp 19 gün boyunca kürek çekerek 20 durak noktamıza uğrayıp bir bütün halinde Kurtuluş Savaşı gibi birliktelik olarak Türk bayrağımızı Samsun Valimize teslim ettik. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapıyoruz. Sporcularımız 15 kişidir, dışarıdaki teknik ekiple birlikte toplam sayımız 26 kişidir. Dün Amasra’daydık, önümüzde 10 gün kaldı. Hava biraz bozuktu, bu yüzden çıkış yapamadık. Bugün limandan çıkarken de çok rüzgar vardı, denizde dalga vardı ama günümüze uymamız gerekiyor. Bir yandan da gittiğimiz yerlerdeki halkla ve protokol ile buluşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Galata’dan ilk çıktıklarında Karadeniz’den Marmara Denizine doğru bir akıntının olduğunu ve akıntının da büyük olduğunu söyleyen Benli, şöyle konuştu:
“Bu yüzden bize dragon ile kesinlikle bunu yapamaz dediler. Bizde biraz çekindik, çünkü İstanbul’da boğazda hiç kürek çekmedik. Akabinde de yük gemilerinin yaptığı büyük dalgalar var. Bot, normalde durgun suda yapılan 200 metre, 500 metre, 2 bin metre gibi yarışları olan bir spordur. Boğazda ilk gün çok zorlandık gelen dalgalardan ve akıntılardan dolayı. Ama kazasız belasız bunu tamamladık. Şile açıklarında bir rüzgar yedik, yeri geldi güneşli hava oldu. Suda bize yunuslar eşlik etti. Ama bizim burada döktüğümüz her damla ter ve zorluk bizi daha çok onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Bunun onurunu yaşıyoruz. İnşallah teknik ekip ve 15 kişilik sporcu arkadaşlarımızla bu bayrağı Samsun’a kadar getirmeyi başaracağız.”

Konuşmaların ardından Dragon Bot ekibine çeşitli hediyeler verildi. Dragon Bot ekibi de protokol üyelerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı geminin maketini hediye etti. Ardından sporcular, horon çekerek kutlama yaptı. Akabinde halk oyunları ekibi de gösterilerini sundu.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

Okumaya Devam Edin

ÇEVRE

Kastamonu’da evi yanan aileye Türk Kızılayı’ndan yardım

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi, Araç ilçesinde evi yanan aileye yardımda bulundu.

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi, Araç ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde evi yanan aileye yaşam malzemesi yardımı yaptı. Yardım hakkında konuşan Türk Kızılayı Kastamonu Şube Başkanı Akif Güzel, “Türk Kızılay Kastamonu Şubesi olarak Araç ilçesi Boyalı Tavşanlı köyünde evi yanan Ahmet Tıkır ve ailesine gıda malzemesi, iki adet açılır yatak, mutfak eşyası, battaniye, gazlı ocak ve yasam malzemesi yardımında bulunduk. Aileye geçmiş olsun diyoruz. Sizlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Türk Kızılayı sizlerle el ele” dedi.

 

 

Okumaya Devam Edin

GENEL

Taşköprü Belediyesi 5 bin kişilik toplu iftar verdi

Taşköprü Belediyesi, Kastamonulu iş adamı Cengiz Aygün’ün de katkılarıyla düzenlediği “Birlik ve Beraberlik” iftar programına 5 bin kişi katıldı. İftarda konuşan MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, Kastamonululardan 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakına destek vermelerini istedi. 

Kastamonu / Genel

Taşköprü Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen ve ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen “Birlik ve Beraberlik” iftar programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak, ilahiler söylendi. Akşam ezanın okunmasıyla birlikte 5 bin kişi iftarını açtı.

İftarın ardından konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, “İftar programında önce Taşköprü’ye geldim. Belediye Binasına girerken duygu dolu anlar yaşandım. Bir Taşköprü Belediyecisinin oğlu olarak. Hemen akabinde Şaban emmi geldi evladım Allah razı olsun sayenizde 10 yaş gençleştim. Lisede talebeydiniz benim oğlum Ahmet ile bir avuç delikanlıydınız Rabbim bu günleri gösterdi ya şükürler olsun. Bizim hareketimiz dualı bir hareket bugünleri gösteren Rabbime şükürler olsun, Allah birlik ve beraberliğimizi hiç bozmasın” dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise, “Ben aileniz olmaya geldim ve ailenizim. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Siz nasıl bir oğlunuzu seviyorsanız beni de bir oğlunu olarak görün. Bizlere bu güzel geceyi düzenlememizde katkısı bulunan Kastamonulu iş adamımız Sn. Cengiz Aygün’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın da, “Bu güzel akşamı düzenleyen herkesin emeğine sağlık” dedi.

Okumaya Devam Edin

GENEL

Tosya’da Şehri Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi

Tosya Belediyesi, düzenlediği şehri Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Kastamonu / Genel

Tosya Belediyesi tarafından düzenlenen Şehri Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. İlki Mehmet Erkaragülle Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikler Belediye Düğün Salonunda yüzlerce vatandaşın katılımıyla devam etti. Bu hafta sonu sonuncusu düzenlenecek olan Şehri Ramazan etkinlikleri yine birbirinden özel programlarla teravih namazının ardından çocuklar ve aileleriyle buluşacak.

Hazırlanan programlar ile unutulmaz bir Ramazan geçiren çocuklar, Karagöz-Hacivat, Meddah, orta oyunu, ibiş ve konserler gibi birbirinden özel etkinlikleri izleyebilecek.
Şehri Ramazan etkinliklerinden oldukça memnun olduğunu dile getiren Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Özellikle çocukların mutluluklarına şahit olmak tüm yorgunluğumuzu alıyor. Geride bıraktığımız programlardaki yoğunluk ve canlılık görülmeye değerdi. Bu haftasonu etkinliklerimizi nihayete erdireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bizlerle birlikte bu organizasyona katılan hemşerilerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar