Bizi takip edin!

SAĞLIK

İlik nakli beklerken aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti

Kastamonu’dan İstanbul’a ilik nakli olmaya giden 10 yaşındaki çocuk, hastanede ilik nakli beklerken aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesinde General Şükrü Kanatlı Ortaokulu’nda okuyan 10 yaşındaki Emir Mustafa Özdemir, Akdeniz anemisi tanısıyla tedavi görüyordu. Bu kapsamda ilik nakli olmak için Araç’tan İstanbul’a bir hastaneye giden Emir Mustafa Özdemir, hastanede ameliyat beklerken aniden rahatsızlandı. Özdemir, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

SAĞLIK

35 yataklı devlet hastanesi, 50 yataklı olarak onaylandı

Daha önceden 35 yataklı olarak planlanan Cide Devlet Hastanesi, yapılan proje tadilatı ile 50 yataklı olarak onaylandı.

Kastamonu / Sağlık

Kastamonulu iş adamı Murat Demir, daha önceden 35 yataklı olarak planlanan Cide Devlet Hastanesinin yapılan proje tadilatı ile 50 yataklı olarak onaylandığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşme sonucunda Cide Devlet Hastanesinin yapım ihale sürecinin de başladığını ifade eden Demir, “Cide’de yapımı tamamlanmak üzere olan 325 yataklı yurt, Kredi Yurtlar Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşme sonrası inşallah KYK bünyesine alınacak ve 2019-2020 öğrenim yılında hizmete açılacak. Yapımını üslenen ART Tersanesi Sahibi Adnan Aslan’a çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10 milyon TL’ye inşaatı tamamlanan bu yurtta 50 kişi istihdam edilecektir” dedi.
12 milyon TL ihale bedeli olan taşkın koruma işlerinin devamı içinde DSİ tarafından ihale yapıldığına açıklayan işadamı Murat Demir, “Cide’de DSİ tarafından ihalesi yapılan, toplam 12 milyon lira ihale bedeli olan taşkın koruma işlerinin devamı için DSİ Genel Müdürümüzle gerekli görüşmeler yapıldı. Cide Sahil Tahkimat ve batık mendirek proje çalışması için sürecin hızlanması konusunda ilgili Bakan Yardımcımızla gerekli görüşmeler yapıldı. Tüm projeleri takip ediyoruz ve edeceğiz inşallah. Biz hizmet için varız, var olacağız” dedi.

Okumaya Devam Edin

ASAYİŞ

Kastamonu merkezli 3 ilde sahte sağlık raporu operasyonu: 18 gözaltı

Kastamonu polisinin sahte sağlık raporu düzenleyerek kamu kurumlarını zarara uğrattıkları gerekçesiyle 3 ilde çeşitli meslek gruplarına yönelik yaptığı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kastamonu merkezli 3 ilde operasyon gerçekleştirdi. Kastamonu merkezli gerçekleşen operasyonda İstanbul ve Kocaeli illerinde görev yapan çeşitli meslek guruplarından 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonda sahte sağlık raporu düzenleyerek kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğrattıkları gerekçesiyle çeşitli iş kollarından gözaltına alınan 18 kişi, ifadeleri alınmak üzere Kastamonu’ya getirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Öte yandan Kastamonu KOM ekipleri, geçtiğimiz yıl Ekim ayında da sahte sağlık raporu düzenleyerek devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle 88 kişiyi gözaltına almış, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden A.F.K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün yapılan operasyonunda daha önceki operasyonla bağlantılı olduğu öğrenildi.

Okumaya Devam Edin

SAĞLIK

Daday’da öğrencilere diş taraması yapıldı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ilk ve anaokulu öğrencilerine ağız ve dış sağlığı taraması yapıldı.

Gastemonu / Sağlık - 27.12.2018

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ilk ve anaokulu öğrencilerine ağız ve dış sağlığı taraması yapıldı.

 

Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından Daday’da ilçe merkezi ve kırsaldaki okullarda gerçekleştirilen taramada, öğrencilere dış macunu ve fırçası hediye edildi. TSM görevlilerince, ana ve birinci sınıf öğrencilerine flor vernik uygulaması yaptıklarını ve öğrencilere ağız bakımı konusunda bilgiler verdiler.

 

Erken yaşta başlayan dış sağlığının önemine işaret eden yetkililer, şunları kaydetti: “Çocuklarda görülen ağız ve diş hastalıkları, özellikle diş çürükleri okul başarısını ve çocuğun kendine güvenini olumsuz yönde etkiliyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri, ağız ve diş hastalıklarıdır. Ağız ve diş hastalıkları özellikle 0-6 ve 7-14 yaş grubunda en sık görülen hastalıklardandır. Bu sebeple Ağız ve Diş sağlığı önemlidir”

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar