Bizi takip edin!

EKONOMİ

İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programları istihdamı artırıyor

12.12.2018 17:14:06 Kastamonu / Ekonomi

İŞKUR’un “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında Kebeci Alışveriş Merkezi ile İŞKUR Kastamonu İl Müdürlüğü arasında yeni bir sözleşme imzalandı. 17 Temmuz’dan bu tarafa “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında çok sayıda istihdam sağladıklarını kaydeden Kebeci Alışveriş Merkezi Sahibi Zeki Kebeci, “Biz hiç işçi çıkarmadık, Mevlâ’m da çıkarmayı nasip etmesin. Böyle istihdamımızı artırarak çalışmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

İŞKUR Kastamonu İl Müdürlüğü ile Kastamonu’nun önemli firmalarından Kebeci Alışveriş Merkezi arasında yeni bir İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandı. 17 Temmuz’dan bu tarafa İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çok sayıda istihdam sağladıklarını kaydeden Zeki Kebeci, hiç işçi çıkarmadan, istihdamı da artırarak çalışmaları sürdürmek istediklerini söyledi.

İŞKUR’daki imza programında açıklama yapan Zeki Kebeci, işe alımlarla ilgili rakamsal bilgiler paylaştı. Zeki Kebeci, “Bu program kapsamında 17 Temmuz’da 30 kişi, 13 Eylül’de 25 kişi, 1 Ekim’de 2 kişi, 11 Ekim’de 30 kişi, 10 Aralık’ta ise 22 kişi almışız ve bu personeller çalışmalarına şu anda devam ediyorlar. Şükürler olsun hiç iş çıkışı yok. Ben, müdüre hanım ve devletimize bize bu imkanı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, İŞKUR çok güzel çalışıp, bizlere çok yardımcı oluyor. 3 aylık eğitim programından sonra çalışanlarımızı kendi bünyemize alıyoruz. Ben şu ana kadar hiç işçi çıkarmadım, Mevlâ’m da çıkarmayı nasip etmesin” dedi.

“İstihdam edilebirliği artırmak en büyük hedefimiz”
İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, “Öncelikle hayırlı olsun ve teşekür ediyoruz. İş Başı Eğitim Programlarının amacı; mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere, mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliğini artımak. En büyük amacımız bu… Tabii bir diğer amacımız; biz yılda bir kez iş gücü piyasası araştırmaları yapıyoruz. Bunu hem basın yoluyla deklare ediyoruz, hem de internet sitemizde yayınlıyoruz. Bu iş gücü piyasa araştırmalarımız da ilimizde 20+ istihdam sağlayan tüm işyerlerimiz, birebir iş ve meslek danışmanlarımız tarafından iş yerinde ziyaret edilerek bir anket uygulaması yapılıyor. Bu yaptığımız anketleri de raporlaştırarak yayınlıyoruz. Bu anketteki en önemli olaylardan bir tanesi, iş verenlerimizin gelecek dönemde hangi tür işçiye ihtiyaçları olacak, hangi meslekte ihtiyaçları olacak ve yahutta bir iş verenimizin hangi meslekteki kişiyi bulmakta güçlük çekiyor bunu soruyoruz. Tabii ki bu iş başı eğitim programlarının bir ikinci önemli amacı işveren, nitelikli iş gücü temin etmekte sorun yaşıyorum diyor. O zaman diyoruz ki; mesleki eğitim kursu açalım, ama bu iş verenin kolayına gitmiyor” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, “ İş veren bir an evvel kişiye iş başı yaptırmak istiyor. O zaman diyoruz; ister biz yardımcı olalım, isterseniz siz kendi müracaatlarınızdan değerlendirin. Elemanı seçin, iş başına alın, kendiniz elemanı yetiştirin. Tabii ki bu süreçteki mali boyutunu Devlet karşılayınca da, devamında siz de istihdam edin diyoruz. Yani kısacası; özellikle nitelikli iş gücü temin etmekte zorlanan iş verene, işe alacakları kişileri iş yerinde belirli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek, kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmakta. İş Başı Eğitim Programının özü bu” ifadelerini kullandı.

İş Başı Eğitim Programı kapsamında Kastamonu’da şu ana kadar 1100 kişinin İŞKUR desteği ile çalıştığının altını çizen Aşıcı, bu insanların istihdamını belirli bir süreç içerisinde takip ettiklerini de belirtti. Aşıcı: “İş Başı Eğitim Programı çok doğru, çok yerinde bir program” dedi.

Yorumlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

ÇEVRE

Akeramik Neolitik Döneme ait eserlerin bulunduğu Kahin Tepesine baraj engeli

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdür Yardımcısı Çağatay Ergin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kastamonu Müze Müdürlüğü başkanlığında Araç ilçesinde Kahin Tepesi’nde gerçekleştirilen kazı alanının, Araç Barajından etkileneceğini açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdür Yardımcısı Çağatay Ergin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kastamonu Müze Müdürlüğü başkanlığında Araç ilçesinde Kahin Tepesi’nde gerçekleştirilen kazı alanının, Araç Barajından etkileneceğini açıkladı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdür Yardımcısı Çağatay Ergin, Araç ilçesinde Kahin Tepe’sinde arkeolojik kazıların sürdürüldüğünü hatırlatarak, “Bölgede Araç Barajının yapımı devam ediyor. Söz konusu kazı alanının bulunduğu bölge barajdan etkilenecek. Ancak kazı çalışmasının yapıldığı kesim su yüzeyinde kalacak. Bu arkeolojik alana da ulaşım tekneler aracılığıyla yapılabilecek” dedi.

 

Ergin, söz konusu kazılarında DSİ tarafından yaptırıldığını kaydetti.

İl Koordinasyon Kurulunda konuşan Vali Yaşar Karadeniz ise, “Bu yıl 364 projemizden 70 tanesi tamamladı. 220 projemiz devam ediyor, 4 proje ihalesi yapılan, 20 ihale aşamasında olmak üzere 31 projemiz ihale sürecindedir. Yer tespiti yapılan 2, 41 proje ise başlanamadı. Proje tutarı 13 milyar 413 milyon 888 bin 434 liradır. Ödenek ise 447 milyon 12 bin liradır. Toplam harcamamız ise 2 milyar 422 milyon 801 bin liradır. Projelerin sektörel dağılımı ulaştırma ve haberleşme sektörü 42 proje 10 milyar 280 milyon 281 bin lira, tarım sektörü; 103 proje 1 milyar 745 milyon 892 bin lira, enerji sektörü; 7 proje 415 milyon 842 bin lira, eğitim sektörü; 59 proje 332 milyon 684 bin lira, turizm sektörü; 24 proje 215 milyon 448 bin lira, sağlık sektörü; 20 proje 155 milyon 194 bin lira, madencilik sektörü; 2 proje 32 milyon 352 bin lira, imalat sektörü; 8 proje 5 milyon 267 bin lira, kamu hizmetleri ve sosyal projeler 87 proje, 205 milyon 261 bin lira, diğer kamu hizmetleri iktisadi projeler; 12 proje 27 milyon 661 bin liradır. Projelerin şu an itibariyle nakdi gerçekleşme oranı yüzde 18,6’dır” diye konuştu.

Toplantının akabinde bir önceki koordinasyon kurulunda görüşülen konular ele alındı.

Kahin Tepesinde, Göbeklitepe ile eşdeğer gösterilen Akeramik Neolitik Döneme ait eserler bulunmuştu

Arkeolog Öğretim Üyesi Dr. Nurperi Ayengin başkanlığında Araç ilçesinde Kahin Tepesi’nde süren kazı çalışmalarında Akeramik Neolitik Döneme ait bir taş atölyesi bulunmuştu. Akeramik Neolitik Dönemin en meşhur yerleşim yerinin başında Göbeklitepe gösterilirken, Kahin Tepesi’nin ise aynı dönemde taşların işlendiği bir atölye olduğu tahmin ediliyor. Bununla ilgili kazı çalışmalarında Akeramik Neolitik Döneme ait öğütme taşı, süs eşyası gibi eserler bulunmuştu.

 

Okumaya Devam Edin

EKONOMİ

Kastamonu Belediyesi’nden su ücretlerine yüzde 15 indirim

Kastamonu Belediyesi, Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda su ücretlerine yüzde 15 indirim yapma kararı aldı. 

Kastamonu / Ekonomi

Kastamonu Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı hizmet binasında gerçekleştirildi. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında yapılan Belediye Meclisi toplantısında 2018 yılı kesin hesap gelir giderleri, imar konuları, su ücretlerinde indirim, Ağlı Belediyesi’ne itfaiye aracı tahsisi ve belediye logosunda değişiklik konuları yer aldı.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından su ücretlerinde indirim yapılması yönündeki teklif Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Nuray Çolak, devralınan borcun fazlalığından dolayı su ücretlerine yapılması planlanan yüzde 30 indirimin ilk etap için yüzde 15 olarak uygulanması gerektiğini söyledi. Çolak, Belediyenin geçmiş dönemden kalan borcu azaldığında geri kalan yüzde 15’lik indiriminde ek olarak yapılacağını kaydetti.
Belediye Meclisi, su ücretlerine öngörülen yüzde 15’lik indirimi oy birliğiyle kabul etti. Su ücretlerine yapılan indirim, 1 Haziran 2019 tarihinden geçerli olmak üzere kabul edildi. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Kastamonu Belediyesine bağlı otopark saat ücretinin 2,5 lira olması kabul edildi.

Okumaya Devam Edin

EKONOMİ

Tosya Pirincinin ekimi başladı

Tosya’da en önemli tarım ürünlerinden olan pirincin ekimi başladı. 

Kastamonu / Ekonomi

Dünyaca bilinen ünlü tarım ürünlerinden olan Tosya pirincinin ekimine başlandı. Geçtiğimiz ay pirinç tarlalarına su taşıyan arkların DSİ iş makineleriyle bakım ve onarımının yapılmasının ardından pirinç tarlaları ekime hazırlandı. Aşağı Dikmen Köyü’nde pirinç ekimi yapan Tosya Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken, pirinç ekim sezonunun başladığını söyledi. Eken, “ilçemizde bu yıl yaklaşık 8 bin dönüm için pirinç ekim beyannamesi verildi. Sayı artabilir çünkü beyanname verme süresi devam ediyor. Pirinç ekimi için önce tarlaları hazırlıyoruz. Sonra pirinç tohumlarını bir kaç gün suyun içine bırakıyoruz. Tohumlar hem ağırlaşıyor, hem de kök salıyor. Çeltiğin özelliği suyun içine ekiliyor. Kök salan tohumlar suyun içinde atıldığı yere düşerek toprağa tutunuyor. Burada filizlenmeye başlıyor. Çeltik ekimden itibaren 15 Eylül tarihine kadar suyun içinde kalıyor ve tarihte tarlanın suyu kesilerek suyun çekilmesi bekleniyor. Su çekildiğinde de çeltiğin hasadı yapılıyor” dedi.

Pirinç ekiminin hava şartlarına göre ilçenin tamamında 20 Mayıs tarihine kadar sürmesi bekleniyor.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar